Ačkoli zatím ještě nejsou běžným sortimentem v lékárnách, jejich pozitivní vliv na ženské zdraví je nepopiratelný. A to nejen na to psychické, kterému prospívá sexuální uspokojení. Venušiny kuličky pomáhají bojovat proti oslabenému pánevnímu dnu, které vede ke vzniku stresové inkontinence. S tou se potýká až 60 procent žen. Přitom můžete tomuto problému předejít posilováním, například právě pomocí Venušiných kuliček. Stačí je zavést do vaginy, snažit se je tam udržet a průběžně je svírat svaly jako při Kegelových cvicích. K posilování svalstva přispívají i vibrace, které ho prokrvují.

Jak Venušiny kuličky fungují?
Nejde jen o kuličky, které vidíte na první pohled. Uvnitř nich jsou schované další - menší, které se starají o vibrace. Čím jsou těžší, tím jsou vibrace silnější. Přitom nepotřebují žádnou baterii. Úplně k tomu stačí, aby se žena pohybovala. Tím získává vnitřní kulička pohybovou energii, kterou následně předává kuličce vnější.

Komu prospějí?
Tato na první pohled erotická pomůcka dokáže v některých lehčích případech inkontinenci dokonce vyléčit. Lékaři ovšem doporučují začít s procvičováním a zpevňováním pánevního dna ještě dávno předtím, než se problémy s udržením moči vyskytnou. Venušiny kuličky by ale měly používat také ženy po porodu, se sklony k obezitě, těžce fyzicky pracující, diabetičky nebo v přechodu, kdy klesá hladina estrogenů. Vedlejším účinkem tohoto posilování je pak schopnost intenzivněji prožívat milování. A to nejen ta vaše, ale i partnerova. Buďte si jistá, že si té změny všimne.

Jak vybrat ty správné?
Podle historiků ženy prokazatelně experimentovaly se zaváděním vaginálních kuliček už před zhruba 1 500 lety, a to v Číně. Jejich pomůcky se od těch nynějších diametrálně lišily, a to zejména v použitém materiálu. Slonovinu, dřevo či drahé kovy dnes nahradil nejčastěji plast, latex či silikon. K mání jsou ale také kovové či skleněné produkty. Jaké tedy vybrat? Záleží nejen na vašem vkusu, ale také na zdravotní stránce.